Trollbeads geschiedenis

Trollbeads zijn unieke sieraden. Elke kraal heeft zijn eigen geschiedenis, geïnspireerd door de mythologie, astrologie, sprookjes, fauna, flora, culturele diversiteit en zeker niet in de laatste plaats door de gewone dingen uit het dagelijkse leven.
Het meest opvallend van Trollbeads is, behalve het originele ontwerp, het gebruiken en combineren van fascinerende materialen. De kralen worden van de hoogste kwaliteit materialen gemaakt zoals sterling zilver, 18-karaats goud, Italiaans Murano glas, natuurlijke parels en prachtige stenen. De originele modellen worden in hun karakteristieke vorm gemaakt van harde was, gegoten en afgewerkt in metaal. In sommige modellen worden dan stenen gezet. Andere modellen worden direct gemaakt van gesmolten gloeiend heet glas.

Concept Trollbeads

Het concept van Trollbeads werd gedurende de afgelopen 30 jaar ontwikkeld. Tegenwoordig creëren achttien internationaal erkende Deense juwelenontwerpers, waaronder Søren Sølvsmed, Lise Aagaard, Svend Nielsen, Mette Saabye, Lars Glad en meerdere grote namen, de kralen. Er zijn meer dan driehonderd verschillende modellen.

Verschillende Trollbeads

De vele verschillende symbolen, bloemen, dieren, de tekens van de dierenriem, kleuren en materialen, bieden je eindeloze variaties en combinaties, die de sieraden zowel uniek als persoonlijk maken. Je kunt met slechts een kraal beginnen of meteen een hele collectie aanleggen! De kralen kunnen met een zilveren of gouden ketting gedragen worden, als armband of halssnoer.

Internationale erkenning

Trollbeads hebben aan internationale artistieke erkenning gewonnen en zijn onlangs tentoongesteld op de Sculpture Objects & Functional Art in Chicago en in New York. Trollbeads is een product van Lise Aagaard Kopenhagen.

(bron: www.trollbeads.com)

De informatie over de Trollbeads geschiedenis op deze pagina is met zorg samengesteld hierbij proberen we nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets op deze pagina niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 28 februari 2015 )
[csbshare]