Overzicht van de belangrijkste Trollbeads Ontwerpers

Op deze pagina een overzicht van de mensen achter het beroemde sieraden merk uit Denemarken. De belangrijkste Trollbeads ontwerpers.

Lise Aagaard

Lise AagaardDe inspiratie voor de Trollbeads krijg ik vaak door mijn wereld reizen. Ze zijn vaak een weerspiegeling van de details van een ander beeld of ontwerp. Ik heb altijd veel aandacht gehad voor de vorm van de beads en het verhaal achter de beads. Ook heb ik veel aandacht voor de details van het productie proces. Op dit moment ben ik actief met de productie en het ontwerp van de Trollbeads van glas. Zilver en glas vullen elkaar prachtig aan.
Voorbeelden van ontworpen Trollbeads: Hydrangea (11106), Spiral (11241), White pearl (51702)

Gitte Bjørn

Gitte BjornGitte is in 1993 afgestudeerd als goudsmid. Al vanaf haar afstudeerproject was het duidelijk dat haar aandacht uit ging naar sculptures. Ze heeft geëxposeerd in Denemarken maar ook internationaal.
Voorbeelden van ontworpen Trollbeads: Lucky Dragon (11507)

Søren Sølvsmed

Soren SolvsmedMijn eerste Trollbead zijn ontworpen met gezichten en figuren. Gemaakt van Sterling zilver en geregen aan leer. Het doel was om een verhaal te vertellen en daarmee de communicatie tussen mensen te ondersteunen. Het is nu ruim 25 jaar geleden dat ik ben begonnen. Trollen, verhalen, Mythologie en andere objecten zijn mijn bron van inspiratie.
Voorbeelden van ontworpen Trollbeads: Aztec (11102), Tupilak, Big (11234), Theatre Masks (11315)

Svend Nielsen

Svend NielsenIs zijn opleiding als goudsmid begonnen in 1932 waar hij samen werkte met acht andere goudsmeden tot 1937. Sieraden voor armbanden was toen iets compleet nieuws… zo nieuw dat we zelfs de media haalden. We maakten kleine sieraden van goud dat aan de kettingen kon worden gehangen. We maakten eenvoudig alle modellen als die goed verkochten. Artistiek elementen hadden niet echt onze aandacht. Laat niet weg dat we wel bezig waren met iets nieuws of iets anders te proberen. Mijn ontwerpen zijn beïnvloed door mijn reizen en natuurlijk door de oorlogsjaren.
Voorbeelden van ontworpen Trollbeads: Lamb (11143), Polar Bear (11503), Dala Horse (11312)

Christel Kaaber

Christel KaaberTijdens haar stage bij Sven Nielsen heeft ze al haar eerste Trollbeads ontwikkeld. Bij haar ontwerpen van de Trollbeads gaat ze uit van eenvoud en humor.
Voorbeelden van ontworpen Trollbeads: Heart Print (11113) en Varken (11204)

Asger Max Andersen

Asger Max AndersenAsger is in 195 afgestudeerd als juwelier bij Georg Jensen in Kopenhagen. Voordat hij is begonnen met zijn eigen onderneming heeft hij in het buitenland gewerkt en een aantal jaren ervaring opgedaan in het les geven. Asger is woonachtig in Roskilde te Denemarken.
Voorbeelden van ontworpen Trollbeads: Planeet (11145), Grote Planeet (11246)

Jens Nielsen

Jens NielsenJens is al vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het concept Trollbeads. Hij geeft aan dat het zeer belangrijk is om bekend te zijn met het ontwerpen en vervaardigen van bedels. Daarbij moet je ook verstand hebben van moderne technieken. Alleen op deze manier is het mogelijk om unieke juwelen op de markt te zetten tegen een scherpe prijs. Voor Jens was het een geweldige uitdaging om zijn creativiteit te kunnen combineren met de moderne productie methoden.
Voorbeelden van ontworpen Trollbeads: Hart Zilver (11310), Hart Goud (21310) en Teddybeer (21311)

Lars Glad

Lars GladLars heeft in 1993 zijn studie voltooid als juwelier. Zijn inspiratie haalt hij uit het creëren van juwelen uit bestaande vormen en deze juwelen vervolgens door te ontwikkelen naar nieuwe juwelen. Hij is aanhanger van Eenvoud en Functioneel. De afgelopen jaren heeft hij veel waardering geoogst vanuit de juwelen handel. Vandaag de dag werkt hij vanuit zijn atelier in Kompagnistraede te Kopenhagen. Zijn ontworpen Trollbead is gebaseerd op de eenvoudige vormen van een biscone, een handelsmerk van de ontwerper van deze bedel.
Voorbeelden van ontworpen Trollbeads: Biscone Zwart (11149B), Biscone Wit (11149W)

Mette Saabye

Mette SaabyeMet het ontwerpen van de romantische “Fortune Dragon Gitte” is Mette toegetreden tot de lijst van nieuwe Trollbeads ontwerpers.
Voorbeelden van ontworpen Trollbeads: Eindeloos Zilver (11245), Eindeloos Goud (21245)

De informatie over de Zonnebrillen merken op deze pagina is met zorg samengesteld hierbij proberen we nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets op deze pagina niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 8 februari 2015 )
[csbshare]